Kompenzace Za Znamení Zvěrokruhu
Nastavitelnost C Celebrity

Zjistěte Kompatibilitu Znamení Zodiac

Vysvětlení: Jak se Humboldtové liší od ostatních tučňáků?

V Bombajské zoo Byculla se letos narodila dvě mláďata. Tučňáci Humboldtovi jsou endemičtí na tichomořských pobřežích Chile a Peru.

Bombajská zoo Byculla, domov sedmi dospělých tučňáků Humboldtových, letos přivítala dvě mláďata tučňáků. (Expresní foto: Pradip Das)

Minulý týden, Bombajská Zoo Byculla oznámila přidání dvou nových mláďat tučňáka Humboldta tento rok. Oreo se narodil Flipperovi a panu Moltovi 1. května; a dosud nepojmenované mládě Daisy a Donaldovi 19. srpna. Tito dva se připojili k sedmi dospělým tučňákům Humboldtovým v Zoo Byculla – Popeye, Flipper, Bubble a novým rodičům.







Tučňáci Humboldtovi jsou středně velký druh mezi nejméně 17 druhy. O přesném počtu různých druhů se diskutuje, ale podle Smithsonova institutu se obecně shoduje, že existuje 17 až 19 druhů. Největší, tučňák císařský, je vysoký přes 4 stopy, zatímco tučňák malý má maximální výšku 1 stopu. Tučňáci Humboldtovi mají průměrnou výšku něco málo přes 2 stopy.

Druhy tučňáků

Tučňáci se dělí do šesti rodů (viz tabulka). Tučňák Humboldtův (Spheniscus humboldti) patří do rodu, který je běžně známý jako „páskovaná“. Tučňáci Humboldtovi jsou endemičtí na tichomořských pobřežích Chile a Peru. Jsou tak pojmenováni, protože jejich stanoviště se nachází v blízkosti Humboldtova proudu, velkého oceánského výběžku charakterizovaného studenými vodami.



Podle Smithsonian Institute mají tučňáci Humboldtovi kolem očí velké holé skvrny na kůži, což je adaptace, která jim pomáhá udržet je v chladu. Jejich období rozmnožování ve volné přírodě je buď březen-duben nebo září-říjen v závislosti na umístění kolonie. Humboldt je jedním z nejoblíbenějších tučňáků v zoo díky své schopnosti odolávat teplejšímu klimatu, uvádí institut na svých webových stránkách.

V Byculle bylo sedm dospělých tučňáků přivezeno do zoo v roce 2016 ze Soulu. O bezejmenné mládě se starají jeho rodiče Flipper, nejstarší samice tučňáka v zoo, a pan Molt, nejmladší ze samců, prostřednictvím procesu zvaného „brádání“. Jeho pohlaví zatím není známo.



Zpravodaj| Kliknutím dostanete do své doručené pošty nejlepší vysvětlivky dne

Sdílej Se Svými Přáteli: